IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Политика
11:10 | 12 септември 2017
Обновен: 10:51 | 31 август 2024

Военното НДК става съд от 2 октомври

По материала работи: Борис Проданов
Военното НДК става съд от 2 октомври

Сградата на бул. “Ген. Михаил Скобелев”, известна като Военното НДК, ще заработи като съд от 2 октомври, съобщиха от Софийския районен съд (СРС).


Там ще се помещават Наказателното отделение и бюро “Съдимост”. Дотогава обаче гражданите ще си получават свидетелствата за съдимост в сградата на бул. “Драган Цанков”. До последно там ще се гледат и наказателни дела.


Все още не е ясно кога ще е официалното откриване на новата Съдебна палата, но ще е до края на септември. В нея има 35 съдебни зали, 60 кабинета за съдиите, 119 за прокурорите и подземен паркинг с над 200 места. От 2015 г. пък Гражданската колегия се намира в сградата на бившето ГУСВ на бул. “Цар Борис III”.


За самото строителство на Националния армейски комплекс държавата похарчи около 32 млн. лева, а за последващи ремонтни дейности и преустройства още 15 милиона лева. От 8 години обаче сградата стои празна. Т.нар. Военно НДК се намира в центъра на столицата, 8-етажният комплекс е със застроена площ от 1703 кв. м.

 

Още по темата: Ремонтираме хеликоптери на Русия, използвани в Афганистан

Коментари

Новини Варна