IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Общество
17:26 | 6 октомври 2014
Обновен: 01:52 | 24 август 2024

Живеещите в София чужденци са 1% от населението

Живеещите в София чужденци са 1% от населението

По материала работи: Юлиян Атанасов
Живеещите в София чужденци са 1% от населението

Европейската статистическа служба Евростат публикува резултати от проучване за дела на чужденците сред населението в европейските столици, съобщава dnes.bg. Според австрийската агенция АПА на първо място по този показател е Люксембург с 63,8 процента дял на чужденците сред населението. В "столицата на ЕС" Брюксел този дял възлиза на 33,8 процента. Следват латвийската столица Рига с 26 процента, британската Лондон с 21,6 процента, естонската Талин с 21,1 процента и ирландската Дъблин с 20,3 процента. Делът на чужденците в австрийската столица Виена е 20,3 процента.
В шест столици делът на чуждите граждани е под 5 процента. Той е най-малък в полската столица Варшава, където те са едва 0,6 процента от населението. По този начин тя остава след българската столица София, където чужденците са 1 процент.
В тази група са още литовската столица Вилнюс с 1,4 процента чужденци, столицата на Словакия Братислава с 3,1 процента, унгарската столица Будапеща с 3,3 процента и тази на Малта, Валета, с 4,1 процента, посочва АПА.
Агенцията представя данни и за класация на туристическите региони в Европа, като първото място се заема от Канарските острови с отчетени 89,8 милиона нощувки през миналата година.

 

Коментари

Новини Варна