IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Общество
18:20 | 29 септември 2014
Обновен: 23:22 | 23 август 2024

ДАНС установила 20 опасни нелегални имигранти в България

ДАНС установила 20 опасни нелегални имигранти в България

По материала работи: Ставри Таргов
ДАНС установила 20 опасни нелегални имигранти в България

Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС) е установила около 20 опасни нелегални имигранти, влезли на територията на България. Те са настанени в центровете от затворен тип на Дирекция „Миграция” към МВР и не представляват опасност за обществото, увери директорът на звеното и зам.-директор на Гранична полиция Йотко Андреев.

„Към този момент няма представители на „Ислямска държава”, информира още той и подчерта, че службите за сигурност в България работят много активно и не бива да се подценяват.

Йотко Андреев обясни, че оглавяваната от него Дирекция „Миграция” се занимава с нелегално пребиваващите у нас чужденци, които към този момент са около 1000 души. Те са настанени в центровете под юрисдикцията на дирекцията, които са от затворен тип и наподобяват затвор.

Андреев оцени като адекватна организацията на органите, ангажирани с влизащите в страната чужденци.

„Вследствие на този миграционен натиск, който започна още през 2011 г. след събитията в Африка, след това Близкия изток, в края на 2013 г. се формира Кризисен щаб, който направи разпределителния център в Елхово - той проучва влизащите в страната и оттам се разпределят към центровете на Дирекция „Миграция” и на ДАБ в зависимост от това дали искат статут”, обясни още Йотко Андреев.

Черно море

 

Коментари

Новини Варна