IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Общество
11:08 | 20 септември 2014
Обновен: 00:04 | 24 август 2024

Бедственото положение в Красново и Кръстевич остава

Бедственото положение в Красново и Кръстевич остава

По материала работи: Златина Добрева
Бедственото положение в Красново и Кръстевич остава

Бедственото положение в хисарските села Красново и Кръстевич продължава да e в сила. Това съобщи за dnes.bg кметът на Хисаря Пенка Ганева.
Нивото на язовира над Красново вече е спаднало с около метър. Няма срутени сгради или пострадали след пороя в селото, но десетки къщи остават наводнени. Залети са и земеделските земи.
„Все още има къщи, в които подпочвените води са високи и водата от кладенците се просмуква в мазетата и приземните етажи”, каза още Ганева.
За момента ситуацията е овладяна, няма опасност от преливане на трите язовира. Опасност за хората няма и дори да има нови валежи, язовирът над Красново ще успее да поеме водата.
„Докато в къщите има вода, бедственото положение ще остане”, заяви кметът на Хисаря.
Заради наводнението около 100 души бяха евакуирани превантивно, но вече всички са по домовете си. Остава и готовността за нова евакуация, ако се наложи. За да се свали нивото на язовира, общината прокопа втори преливник.

Коментари

Новини Варна