IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Общество
17:25 | 18 септември 2014
Обновен: 23:42 | 23 август 2024

Пловдивско кметство с басейн на покрива

Пловдивско кметство с басейн на покрива

По материала работи: Слав Велев
Пловдивско кметство с басейн на покрива

След преустройство, което ще продължи почти пет месеца и ще струва милион и половина лева, кметството на район "Източен" в Пловдив ще се настани в сграда с басейн на покрива и луксозно заведение, съобщи Дневник, като цитира радио "Фокус"- Пловдив, предаде ФБР.bg. Районната администрация и Центъра за мобилни услуги и управление на трафика в града ще ползват конфискувания от Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност хотел на бащата на рап певеца Иван Главчев, известен като Ванко 1.

Статуята на Христос, която се намира на върха на сградата, обаче ще бъде премахната, а на нейно място ще стоят надписите на Районната администрация и Центъра по мобилност. Ще бъде благоустроено и пространството около хотела.

Днес фирмата изпълнител на преустройството е получила ключовете на сградата, която е на седем етажа и има площ от 3 хиляди квадратни метра. Зданието се намира на булевард "6-ти септември" и "Цариградско шосе", като целият партерен етаж ще представлява фронт-офис, в който ще са изнесени всички административни услуги. На партера ще са служба ГРАО, касите, Стопански отдел. На втория и третия етаж ще бъде специализираната администрация.

С преместването на администрацията ще се реши един от основните проблеми в момента – достъпна среда за гражданите с увреждания, каза зам.-районният кмет Николай Чунчуков. Сега кметството се намира на втория етаж на Полиграфския институт и достъпът на трудно-подвижни хора е ограничен.

Хотелът беше отнет в полза на държавата през 2010 година, като плановете на НАП бяха той да бъде пуснат на публична продан за близо 3 милиона лева. Бившият финансов министър Симеон Дянков, обаче направи така, че сградата да не се продаде, а да се предостави за разпореждане на община Пловдив, припомни днес Тотев.

За проверявания от комисията период от 1981 до 2006 г. семейство Главчеви са реализирали доходи в размери на 155 905 лева, разходите им в домакинството, както и за 98 задгранични пътувания са на обща стойност 1 165 136 лв, установи проверката.

 

Коментари

Новини Варна