IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Общество
17:28 | 26 август 2014
Обновен: 11:31 | 10 септември 2024

Начело на "Пристанище Бургас" отново е Диян Димов

Начело на "Пристанище Бургас" отново е Диян Димов

По материала работи: Юлиян Атанасов
Начело на "Пристанище Бургас" отново е Диян Димов


От днес новият изпълнителен директор на "Пристанище Бургас" ЕАД е Диян Димов, който заемаше този пост по времето на кабинета "Борисов“, пише БГНЕС.
Диян Димов е завършил "Икономика и организация на водния транспорт" в Одески институт за инженери на Морския флот, Украйна. Той има над 25-годишен стаж на Пристанище Бургас, като през този период е заемал различни длъжности, съобщиха от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.
От 1988 г. Димов е началник на отдел "Анализ, статистика и труд", след това през 2003 г. става заместник-ръководител на терминал "Насипни товари". През 2009 г. е назначен за директор на дирекция "Експлоатация" в порта, а в периода от 2010 г. до юли 2013 г. заема поста изпълнителен директор на пристанището. През 2010 г. той поема пристанището с 13 млн. лв. загуба, но вследствие на неговото управление дружеството подобрява значително финансовия си резултат и до средата на 2013 г. дружеството реализира печалба от 5 млн. лв.
През този период пристанището бележи и сериозен ръст на обработените товари, като само за 2011 г. той е 13 %. През първите шест месеца на 2013 г., когато той все още е бил на поста изпълнителен директор, са обработени близо 80% от товарите за цялата година, изтъкват от министерството.
От юли 2013 г. до днес пристанището показва влошено финансово състояние, като от началото на 2014 г. досега порта постига едва 176 хил. лв. печалба. Основна задача на новия изпълнителен директор на "Пристанище Бургас" ЕАД, е да работи активно за подобряване на финансово-икономическите показатели на дружеството.

Коментари

Новини Варна