Варна 26°
fallback
Общество
19:13 | 25 август 2015
Обновен: 13:17 | 22 септември 2024

Още 25 забавачки ще бъдат построени в София

Довършват 8 тази година, проектират още толков

По материала работи: Ставри Таргов

От 2006 година досега в София са построени 72 детски градини. Тази година 8 сгради ще бъдат довършени, а нови 8 ще бъдат проектирани. Планира се през следващите години да бъдат построени още 25 детски градини, за да се преодолее недостигът на места.

Заместник-кметът по строителството Ирина Савина провери изпълнението на ремонта на детската градина в кв. „Симеоново“, който надхвърля 5 млн. лева и е за 8 групи.

„През 2015 година в програмата за основни ремонти, включваща конструктивни укрепвания и мерки за енергийна ефективност, извършваме ремонтни дейности в 34 училища и детски градини на територията на Столичната община“, припомни тя.

Савина беше категорична, че ремонтите трябва да приключат до 15 септември, но ще има изключение за 25 Основно училище „Д-р Петър Берон“, логопедичната детска градина в район „Красно село“ и 74 СОУ „Гоце Делчев“ в район „Връбница“.

На сайта на дирекция „Образование“ към общината и на районната администрация могат да видят родителите в кои детски градини ще бъдат пренасочени децата, докато текат ремонтните дейности, уточни Савина.

Според нея това няма да попречи на образователния процес, съобщи Dnes.bg.

Черно море

 

 

Автор на статията:
Ставри Таргов
0 коментара
fallback
fallback