IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Общество
06:41 | 11 юли 2014
Обновен: 19:02 | 4 октомври 2024

Няма застрашени хора след бурята в Ловеч

Няма застрашени хора след бурята в Ловеч

По материала работи: Златина Добрева
Бедствено положение в Ловеч, пороен дъжд наводни града

В момента няма бедстващи и застрашени хора от разразилата се буря снощи в Ловеч. Това заяви директорът на ОД „Пожарна безопасност и защита на населението” Ловеч комисар Владимир Кацарски по БНР.
Вчера над областния град се разрази буря, в продължение на около един час тя беше изключително силна – гръмотевици, бурен вятър на моменти, проливен дъжд и градушка с големина на ледените късове над 3 см. Дъждът наводни улици, административни сгради и частни домове.
Владимир Кацарски посочи, че към момента бедственото положение в града няма да бъде отменено. „Днес ще бъдат извършени огледи на местата, където са нанесени щети и ще се уточни дали има нужда от намеса на органите на Единната спасителна система. Впоследствие щабът ще излезе с решение дали да се отмени или да се запази бедственото положение“, каза Кацарски.
Той допълни, че щети има, но те не са в размерите на тези, които бяха в София след градушката, "така че групите, които ще бъдат сформирани от щаба, ще се справят с нанесените поражения".
Падналите силни дъждове вчера оставиха 11 населени места в област Ловеч без електричество, но комисар Кацарски увери, че към момента населени места без ток вече няма. „Има периодично прекъсване в някои от населените места, тъй като има паднали клони по електропроводите и за да бъдат отстранени и възстановено електрозахранването, е необходимо краткото му прекъсване", каза Кацарски.
Той посочи, че работата по отстраняване на щетите не е спирала от снощи. По думите му всичките сигнали, които са постъпили в пожарната, са от територията на град Ловеч. "Те са общо 54 на брой - има 26 сигнала за отводняване, като 9 от тях са за обществени сгради, останалите 17 са за частни домове", уточни Кацарски.
Комисар Кацарски увери, че на всички сигнали е отреагирано.
Към момента няма нови сигнали за отводняване, но имаме готовност веднага да отреагираме при нов сигнал, каза още комисар Владимир Кацарски, цитиран от dnes.bg.

Коментари

Новини Варна