IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
08:51 | 2 юли 2014
Обновен: 18:08 | 22 октомври 2024

Откриват Институт за български език и литература в Мадрид

Откриват Институт за български език и литература в Мадрид

По материала работи: Златина Добрева
Откриват Институт за български език и литература в Мадрид

Правителството одобри проект на Спогодба за културно, образователно и научно сътрудничество между България и Испания. Една от клаузите в нея предвижда страните да си оказват съдействие и сътрудничество с оглед възможността през следващите години в Мадрид да бъде открит Институт за български език и литература.
Спогодбата регламентира нов, модерен начин на сътрудничество в областта на културата, науката и образованието. Тя отговаря както на сближаването на двете страни, така и на потребностите на българската общност в Испания, която значително се разрасна през последните години.
Документът ще допринесе за активизиране на контактите в различни области като културно и езиково многообразие, фундаментални и приложни научни изследвания, подкрепа на иновационната дейност, професионално образование, насърчаване на дейности и институции в сферата на физическото възпитание и спорта, обмен на добри практики между правителствени и неправителствени организации с отношение към младежката политика.

Коментари

Новини Варна