Варна 24°
fallback
Общество
17:37 | 23 юни 2014
Обновен: 10:23 | 5 октомври 2024

В северната част на Добрич ситуацията е критична, търсят фадроми и самосвали

В северната част на Добрич ситуацията е критична, търсят фадроми и самосвали

По материала работи: Ставри Таргов

Бедственото положение в Добрич остава, съобщиха от общината след проведеното заседание на Кризисния щаб. В зона „Север” на града положението все още остава критично, съобщават от общината. Нивото на водата в дерето видимо е спаднало, но оттокът е много бавен и изцяло затруднен поради силно оводнени и заблатени местности по разлива му към изхода на града в посока село Врачанци. В Добрич без електрозахранване са два трафопоста, които доставят електричество на 501 клиенти, предимно битови. Екипите на компанията продължават да почистват разпределителни касети и електромерни табла в блоковете, съобщават от дружеството. Почистването на улиците в целия град е съчетано с измиването им от коли на сметоподдържащата фирма „А.С.А България” с цел дезинфекция на пострадалите територии.

От община Добрич отново призовават за помощ от фирми за осигуряване на фадроми, бордови камиони и самосвали. Чрез Междуведомствената комисия се търси съдействие за предоставяне на препарати против вредители - комари и гризачи. Предстои да се премине към дезакаризация на пострадалите райони и измиване с дезинфектанти. Осигурени са 2 тона белина, с които ще се пристъпи към дезинфекция на улиците. Осигурени са доброволци, регистрирани към Бюрото по труда, които се включват в почистването на кал и наноси в градския парк „Свети Георги” и ДКЦ-2. В публичните институции има доброволци и персонал, който работи за справяне със ситуацията. От Изпълнителната агенция за лекарствата ще бъдат уведомени за необходимост от лекарства.

В кметството продължават да приемат заявления за временно настаняване в общински жилища. Екипи на Дирекция „Социално подпомагане” обхождат пострадалите имоти за отпускане на еднократна финансова помощ.

Автор на статията:
Ставри Таргов
0 коментара
fallback
fallback