IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Общество
12:12 | 8 юни 2015
Обновен: 18:52 | 6 септември 2024

Дрон на Dnes.bg на прицел от снайперисти

НСО не знаела как да действа

По материала работи: Борис Проданов
Дрон на Dnes.bg на прицел от снайперисти

Дронът, изпратен от Dnes.bg да снима откриването на паметника на цар Самуил до базиликата Св. София в столичния център, не излетя.
Причината е колкото прозаична, толкова и абсурдна – НСО не знаела как да процедира с летящото устройство.


Служители по сигурността обясниха на екипа на медията, че ако машинката излети, тя ще бъде заглушена от службите и така реално няма да може да има безжична връзка, за да осъществи снимането.


Пък и не се знаело как ще реагират снайперистите, които пазели властта, можели да преценят и да стрелят по дрона, тъй като все още няма законови разпоредби как да се действа... с дрон.


В крайна сметка на откриването на паметника присъстваха президентът, премиерът, председателят на парламента и столичният кмет.


Вече дни наред общественици и инициатори на монумента са в спор – дали там е мястото на Владетеля и дали очите на Самуил трябва да фосфоресцират нощно време.


"Ние просто искахме да проверим как изглежда паметникът от високо и да ви го покажем в детайли, но страховете на властта се оказаха по-силни от нашето желание", коментират от Dnes.bg.

 

Коментари

Новини Варна