IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Общество
20:23 | 28 април 2015
Обновен: 04:08 | 6 септември 2024

И премиерът Борисов не "издигна" чистачката с 2-те висши

Лявата Мая Манолова се зарече – предлагам я за директор

По материала работи: Ставри Таргов
И премиерът Борисов не "издигна" чистачката с 2-те висши

Дори и с премиерска препоръка Даниела Борисова, чистачката с двете висши, не можа да се издигне до друга длъжност и продължава да чисти. Предприятието "Напоителни системи" в Дупница, където жената работи, обяви, че няма други длъжности за нея.

Това стана ясно от пост на соцдепутатката Мая Манолова в профила й във Facebook. Историята на Даниела стана известна именно благодарение на червеното острие. Преди около месец тя заведе жената в парламента и разказа драмата й на премиера.
Тогава Даниела бе току–що уволнена като чистачка от "Напоителни системи", въпреки че има две висши образования, едното от които ядрена енергетика.

Борисов се ангажира да върне жената на работа и се обърна към Манолова: "Лично ще проверя как е възможно във вашия мандат на жена с две висши да не ѝ намерите работа и да я направите чистачка". От съобщението на Манолова излиза, че той е успял да върне Даниела на работа, но пак като чистачка.

"Въпреки благословията на Бойко Борисов, Даниела Борисова, която ви представих неотдавна, продължава да работи като чистачка в Напоителни системи и няма позиция, на която да бъде назначена. От структурата си измиха ръцете, че няма други длъжности", написа днес в профила си Манолова.

Тя обяви и че ще предложи Даниела да заеме длъжността ръководител на хидротехническия район в Дупница.

"Борисова, както и Марио Нешев - сегашният ръководител на района, са с образование, което не се доближава до Напоителни системи. Нешев е завършил пощи и далекосъобщения. Освен това господин Нешев съвместява позиции и в други структури", написа Манолова.

Тя уточни, че сегашният директор е и член на Съвета на директорите на друго държавно дружество - "Агро вот инвест", което по смисъла на Закона извършва сходна дейност. Също така той бил и едноличен собственик и управител на частно търговско дружество, съобщи Dnes.bg.

Черно море

 

Коментари

Новини Варна