IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Общество
11:45 | 25 февруари 2021
Обновен: 03:51 | 27 октомври 2024

Спират временно „зелените коридори“ за имунизация(Видео)

Така ще е до пристигането на още ваксини

По материала работи: Ставри Таргов
 Спират временно „зелените коридори“ за имунизация(Видео)

 

Временно ще бъдат преустановени зелените коридори за ваксинация, докато пристигнат нови количества ваксини. Това съобщи в началото на редовния брифинг за актуалната епидемична обстановка у нас здравният министър Костадин Ангелов. Надеждата е във ваксината на Джонсън и Янсен, допълни той.

По данни на фирмата камионът тръгва в петък, очакваме го да дойде в събота. Ако тези 52 000 дози дойдат в събота, те ще бъдат преразпределени, независимо кога пристигнат.

Днес дойдоха 12 000 дози на „Модерна“. Чакаме през март и ваксини на „Пфайзер“, така че очаквам нещата да се нагодят“, поясни той.

Опашките за ваксини не са само в България, а ваксини няма, защото доставчиците не си изпълняват договорите“, отбеляза министърът. Той увери, че няма притеснение за хората, ваксинирани с „Астра Зенека“.

„Сега вторите дози ще дойдат, няма да има компрометиране на поставянето на втората доза“, категоричен беше проф. Ангелов.

Ако в събота пристигнат нови дози ваксини, те ще бъдат разпределени веднага, увери министърът, цитиран от БНТ.

Коментари

Новини Варна