IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Общество
14:01 | 11 януари 2015
Обновен: 00:06 | 26 август 2024

Вучков твърд: Няма заплаха за нас след атентатите в Париж

Службите ни реагирали на случай, който не касае територията на България

По материала работи: Лиляна Трънкова
Вучков твърд: Няма заплаха за нас след атентатите в Париж

Конкретна заплаха за България след атентатите във Франция няма към този момент, коментира министърът на вътрешните работи Веселин Вучков пред журналисти.

Той посочи, че след случилото се във Франция са взети допълнителни мерки за сигурност, особено на местата с повече хора, като гарите и летищата.

Засилени мерки за охрана са предприети и на границите.

Министърът на вътрешните работи допълни, че всички институции работят координирано, предаде БТА.

По повод на казуса, при който са реагирали нашите служби за сигурност, за което съобщи премиерът Бойко Борисов преди дни, министър Вучков заяви, че случаят не касае територията на България.

Той отказа да разкрие подробности като единствено посочи, че се касае за международно сътрудничество, в което са участвали нашите служби.

Министърът каза, че случаят е след атентата във Франция, но има благоприятно развитие.

Премиерът също заяви преди дни, че няма да коментира подробности, но похвали службите у нас, които, по думите му, работели много активно напоследък.

Днес Вучков изрази надежда, че Европейският съюз ще прояви солидарност и разбиране към страната ни за проблемите с бежанците и ще ни окаже помощ, включително и финансова.

 

Коментари

Новини Варна