IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Общество
19:16 | 14 декември 2014
Обновен: 20:30 | 5 септември 2024

Учебниците – най-големият проблем в образованието

Трябва да се опрости учебната програма, смятат учители

По материала работи: Ставри Таргов
Учебниците – най-големият проблем в образованието

Учебниците, по които учат учениците у нас, са най-големият проблем в образованието. Това заключение направиха експерти в дискусия на тема "Какво да променим в учебниците?", организирана от образователния портал "Академика БГ".
Учители - участници в дискусията, се оплакаха още от това, че децата трудно се справят с високия академичен стил на писане, с липсата на последователност при излагане на фактите и други.

Служа като преводач между учебника и учениците, каза учителка от столично средно училище, цитиран от БТА. По думите на преподавателката материалът в много от учебниците е накъсан, изобилства от фактологични грешки и неточности.

"В учебниците по един предмет на различните издателства има разностилие. Не е рядко явление в учебниците по история например авторът да излага само своите възгледи, без да са отразени различните хипотези", добави още тя.

За да се постигне по-добро образование, трябва да се опрости учебната програма и да се промени системата на обучение, в която да има повече визуализация, смятат още преподавателите.

Учителите поискаха още изработването на стандарт за допустимо тегло на учебниците, тетрадките и останалите помагала, както и на ученическите чанти, съобщи Dnes.bg.

Черно море

Коментари

Новини Варна