IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Общество
17:04 | 11 януари 2018
Обновен: 23:35 | 24 август 2024

"Мичиган", "Хонконг" и "Ямагата" регистрираха в Русе

Броят на болните не налага обявяване на грипна епидемия

По материала работи: Ставри Таргов
"Мичиган", "Хонконг" и "Ямагата" регистрираха в Русе

От началото на грипния сезон в Русе са регистрирани болни, заразени с три различни грипни щама - "Мичиган", "Хонконг" и "Ямагата", съобщиха от пресцентъра на Университетската болница "Канев" в града.

 

Преди дни е регистриран щамът "Хонконг" в крайдунавския град, а "Мичиган" - още в началото на миналия месец, предаде БТА. Като и двата щама са от група "А". На 8 януари в УМБАЛ "Канев" е приета 78-годишна жена с висока температура, хрема, кашлица, а ферологичната проба от Националния център по заразни и паразитни болести, е показала грип от група "B" - щам "Ямагата".

 

Жената е хоспитализирана в Инфекциозното отделение на болницата и се третира с антивирусни средства. Пациентката вече е в стабилно състояние и изписването й зависи от стабилизирането на общото й здравословно състояние.

 

От РЗИ информираха, че заболеваемостта от грип и остри респираторни заболявания в областта е ниска. Данните за миналата седмица показват, че тя е 106,94 на 10 000 души при средна за страната от 114,76 на 10 000 души. Грипна епидемия се обявява, ако заболеваемостта достигне стойности от 250 на 10 000 души.

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна