IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Икономика
13:18 | 21 януари 2017
Обновен: 17:32 | 7 септември 2024

Ивелина Василева даде начало на реконструкция на пречиствателната станция в Приморск

Вече морето ще е чисто, каза Бойко Борисов

По материала работи: Борис Проданов
Ивелина Василева даде начало на реконструкция на пречиствателната станция в Приморск

Министърът на околната среда и водите в оставка Ивелина Василева и кметът на Община Приморско Димитър Германов подписаха договор за отпускане на безвъзмездна финансова помощ за реконструкцията на пречиствателната станция, обслужваща Приморско и Китен. Договорът бе подписан днес в Приморско в присъствието на премиера в оставка Бойко Борисов.  На събитието присъстваха министърът на транспорта Ивайло Московски и кметът на Бургас Димитър Николов. Общата стойност на проекта е 22 500 000 лева, като безвъзмездната финансова помощ е 17 милиона лева. Сега съществуващата пречиствателна станция е строена преди 37 години и е била предназначена за 28 000 еквивалент жители, каза министър Василева. По думите й с реконструкцията капацитетът на пречиствателната станция ще нарасне двойно повече.

 

Новият проект ще допринесе за развитието на туризма, заяви Борисов. Вече морето ще е чисто, добави той.  

 

Премиерът в оставка и министрите посетиха и Айтос. Там министър Василева даде началото на проекта за изграждане на пречиствателна станция за отпадъчни води в града. Проектът се финансира по Оперативна програма "Околна среда 2014-2020 г."  Непречистените води сега се заустват в река Айтоска. С изпълнението на проекта ще се повиши качеството на живот на жителите на град Айтос, каза министър Василева.  

 

Още по темата: Златни пясъци и Приморско ще имат нови пречиствателни станции

Коментари

Новини Варна