IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Икономика
18:54 | 14 април 2016
Обновен: 18:49 | 6 септември 2024

Министър Василева участва в заседание на министрите по околна среда на ЕС

Обсъжда се бъдещата политика и възможностите за екологизиране на транспортния сектор и намаляване на вредните емисии от конвенционалните превозни средства

По материала работи: Борис Проданов
Министър Василева участва в заседание на министрите по околна среда на ЕС

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева участва днес в неформалното заседание на министрите по околна среда на ЕС в Амстердам. На съвместна сесия в рамките на форума министрите на екологията и транспорта обсъждат бъдещата политика и възможностите за екологизиране на транспортния сектор и намаляване на вредните емисии от конвенционалните превозни средства.


Иновациите в областта на автомобилните технологии са една от предстоящите стъпки за преминаване към нисковъглероден транспорт до 2030 г.


Министър Василева посочи за пример инициативата, стартирала в края на март в нашата страна за насърчаване използването на електромобили, които щадят природата. Министерският съвет прие да бъдат предоставени 1 млн. лв. чрез Националния доверителен екофонд за изпълнение на проекти за насърчаване използването на електрически и хибридни превозни средства в рамките на Инвестиционната програма за климата.

Коментари

Новини Варна