IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Икономика
17:40 | 11 март 2016
Обновен: 04:21 | 6 септември 2024

600 хил. германци избрали България през 2015 г.

Това е третият най-голям пазар за страната ни

По материала работи: Ставри Таргов
600 хил. германци избрали България през 2015 г.

Страната ни е посетена от над 620 хил. германски туристи миналата година.
Германия се нарежда на трето място сред най-големите генериращи пазари за българския туризъм. Това обяви министърът на туризма Николина Ангелкова по време на брифинг, който се състоя на българския щанд на едно от най-големите туристически изложения в света - ITB Берлин.
"Позитивни са сигналите за предстоящия летен сезон, като много от туроператорите отчитат ръст на записванията", допълни Ангелкова, цитирана от пресцентъра на ведомството.
По думите й с 35% се увеличават чартърите на TUI, които ще летят от Германия за Бургас и Варна през лятото. Оптимистични са и сигналите от "Томас Кук", които също отчитат увеличено търсене за България през 2016 г.
"България може да предложи на практика всичко на немския турист - от морска почивка и ски ваканция, до спа, еко или културен туризъм. Трябва да направим това многообразие по-познато и можем да имаме още по-добри резултати", посочи министър Ангелкова.
Тя допълни, че през миналата година страната ни е участвала на всички туристически изложения в Германия, а през тази година ще работим, за да направим присъствието си още по-осезаемо.
ITB Берлин е най-значимият световен туристически бизнес форум, отворен и за масова публика. Ежегодно изложението се посещава от над 170 000 души, над 114 000 от които са професионалисти в туристическия бизнес.

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна