IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Икономика
11:04 | 8 февруари 2016
Обновен: 19:10 | 10 октомври 2024

Китай купува Чикагската фондова борса

Сделката ще бъде финализирана през втората половина на 2016 г.

По материала работи: Борис Проданов
Китай купува Чикагската фондова борса

Chongqing Casin Enterprise Group се е договорила за придобиването на оператора на Чикагската фондова борса (Chicago Stock Exchange Inc.). Това ще е първи случай, в който компания от Китай ще притежава фондова борса в САЩ, съобщи „Файнъншъл таймс".

 

Сделката е одобрена от Совета на директорите на борсата в Чикаго и се очаква тя да бъде финализирана през втората половина на 2016 г. Финансовите параметри на сделката се се съобщават.

 

След задълбочен анализ на стратегически алтернативи за борсата, ние стигнахме до извода, че тази сделка е най-доброто решение за нашите клиенти, акционери и търговците", каза главният изпълнителен директор и президент на Чикагската фондова борса Джон Керин.

 

Chongqing Casin Enterprise Group (Casin Group) е водеща холдингова група в Китае, която инвестира във финансовия сектор, недвижимите имоти и в екологични проекти. Седалището на холдинга е в град Чунцин с население от над 3,5 млн. души.

 

Чикагската фондова борса е основана през 1882 г. и е една от най-старите в САЩ, но днес на нея се падат само 0,46% от общия обем сделки с акции в страната, уточнява „Файненшъл таймс".

 

economynews.bg

Коментари

Новини Варна