IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Икономика
15:24 | 13 януари 2016
Обновен: 00:49 | 26 август 2024

Плановете на Борисов: Тютюн за Китай, евтини визи за Русия

Препоръка към бранша: Рекламирайте, че морето и реките ни са чисти

По материала работи: Юлиян Атанасов
Плановете на Борисов: Тютюн за Китай, евтини визи за Русия

България води разговори с Китай да изкупува българския тютюн и ще обсъди как да намали цените на визите за Русия. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов в парламента по време на традиционния блиц контрол.  "В Китай разговаряхме с най-големия им производител "Чайна тобако" да започне да изкупува тютюн", каза Борисов в отговор на въпрос на един от новите шефове на ДПС Мустафа Карадъйъ за изкупната цена на тютюна.

 

Премиерът допълни, че според него това ще е по-добре, отколкото изкупуването да става чрез посредници или направо от Турция.С това намерение той отговори на въпроса на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов, който го попита дали се мисли за облекчаване на визовия режим за Украйна, Молдова и Русия заради променената геополитическа обстановка и възможността потокът руски туристи да се върне у нас от Турция.  "По тази тема тук ще дойде министърът на туризма", Борисов. Той обясни и че и в момента издаваме безплатни визи за организираните руски групи.

 

Премиерът обаче припомни терористичните атаки, които стават все в туристически центрове. "Имайте предвид, че при този тероризъм, който шества - в Истанбул, Германия, Париж, трябва да балансираме с туристическия си интерес", каза Борисов.  Той обаче се обърна и към туристическия бранш да подобри качеството на услугите си и припомни, че заради него българите ходят по чужди курорти. В същото време премиерът призова в рекламите на нашите курорти да се казва, че морето и реките ни са абсолютно екологично чисти.
dnes.bg

Коментари

Новини Варна