IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Икономика
19:50 | 3 декември 2015
Обновен: 01:22 | 13 септември 2024

Нов руски газ може да потече към нас

Мислело се 2 -3 руски тръби да минават през Черно море и да доставят газ за Европа

По материала работи: Юлиян Атанасов
Нов руски газ може да потече към нас

Нова опция за руски газ за Европа обмисля ЕК. Това стана ясно от отговора на вицепремиера Томислав Дончев по време на блиц контрола в отговор на въпрос на Велизар Енчев за спирането на Турски поток.В последните месеци текат срещи и разговори с ЕК, подчерта вицепремиерът. Предстояло да се направи прецизен правен анализ на варианта да се транзитира руски газ през Черно море.

 

Очаквам това да се свърши с максимална скорост, подчерта Дончев. Мислело се 2 -3 руски тръби да минават през Черно море и да доставят газ за Европа. Преговори с руската Федерация обаче могат да стартират, когато ЕС си изясни позицията.Проблемът с доставките на руски газ за Европа, по мнението на Томислав Дончев, нямало да се реши с политическа воля и декларации. Нужно било да се намери правен механизъм.Искрено разчитам такъв да бъде намерен, каза Дончев като вярва в реализацията на новия проект за руските тръби през Черно море. „Оптимист съм. Има такъв сценарий”, отчете той.

Коментари

Новини Варна