IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Икономика
14:23 | 13 януари 2014
Обновен: 02:55 | 18 септември 2024

Българите ставали все по-бедни, болни и прости

Българите ставали все по-бедни, болни и прости

По материала работи: Златина Добрева
Българите ставали все по-бедни,  болни и прости



Българите стават все по-бедни, по-болни, по-прости или неинтелигентни, по-нещастни и все по-малко на брой. Това заяви проф. Петър Иванов от Центъра за демографска политика. За тази своя констатация ученият цитира данни от Евростат, излезли наскоро, според които 60% от българите живеят в мизерия, а 2 800 000 са били обезщетенията, изплатени от НОИ през 2013 г. на заболели българи.
По повод на обявеното от медии, че България е на 14-то място в света по интелигентност, проф. Иванов заяви, че това не е вярно и според него страната ни е в 14-та група по интелигентност - с 94 Ай Кю, според ранглиста с методиките за изчисляване на коефициента на интелигентност, отбелязва БТА.
„Преди нас има 46 държави, чиито граждани са по-интелигентни от българите, сред тях са и всички европейски страни, което означава, че България е на последно място по интелигентност в Европа”, коментира проф. Иванов. По думите му, това е така, защото у нас има най-много неграмотни хора - 70% от безработните в България, са неграмотни по данни на статистиката.
„Според европейски статистически институти 39,4% от деветокласниците у нас могат само да сричат донякъде или нямат функционални знания, които да могат да използват”, заяви Петър Иванов. Той добави, че според Евробарометър броят на отличниците в България е пет пъти по-малък от средния за Европа, а броят на слабите ученици у нас е много по-голям.

Коментари

пепеляшка ( преди 3 години )
Жените се образоват и всяка уважаваща себе си жена ще избяга от мъжете в България. Кой обича бедност и тормоз? Влюбвам се предимно в образовани чужденци и задължително трябва да са атеисти...С простотии няма да се занимавам докато умра.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
пепеляшка ( преди 3 години )
Този народ е необразован и *** и сам се топи. Отгледана съм от прости селяни в скандали за пари, религия и играене на тото всеки ден...Не ги обичам и не изпитвам топлина в обкръжението на българската ***. Никога няма да създам семейство тук, защото мразя този манталитет. Образовах се, за да съм гражданин на света, а не тук да ме манипулират прости селяни, които гледат само да те затворят да им слугуваш и да им гледаш селянчетата. Не желая да съм съпруга на тесногръд селянин...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 1
Новини Варна