IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Икономика
11:44 | 26 март 2014
Обновен: 21:24 | 18 септември 2024

Дават работа на 5000 безработни, ще пазят обществения ред

Дават работа на 5000 безработни, ще пазят обществения ред

По материала работи: Златина Добрева
Дават работа на 5000 безработни, ще пазят обществения ред

Правителството включи в Националния план за действие по заетостта през 2014 г. нова национална програма – „Сигурност”. Основната цел на програмата е намаляване безработицата чрез осигуряване на заетост в дейности, допринасящи за подобряване на сигурността и опазване на обществения ред в населени места, особено в райони с високо равнище на безработица. Чрез изпълнението й ще се осигури субсидирана заетост на 5000 безработни, регистрирани в бюрата по труда, за срок до осем месеца. По програмата ще се финансират трудовите възнаграждения на наетите в размер на 340 лв., както и дължимите осигурителни плащания за сметка на работодателя.
Програмата ще се изпълнява в партньорство с МВР чрез Главна дирекция „Национална полиция” и областните дирекции на МВР, които съвместно с работодателите (областни и общински администрации) ще определят населените места, в които ще се осъществява заетостта, ще участват в подбора на кандидатите за работа, ще провеждат инструктаж на наетите във връзка с осъществяваната от тях дейност.

Коментари

Новини Варна