IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Икономика
09:16 | 19 април 2014
Обновен: 06:07 | 8 октомври 2024

БМФ купува 4 нови кораба

БМФ купува 4 нови кораба

По материала работи: Златина Добрева
БМФ купува 4 нови кораба

4 нови кораба ще купи Параходство “Български морски флот”, пише корпоративният вестник на компанията. Договорът за строителството е подписан, като ще бъдат строени четири кораба с дедуейт от по 42 300 т, съобщава Martitime.bg.
Сделката включва опция за строителството на още два съда от същия тип. Според компанията добре подбрани са производителите на оборудването на новите кораби, които ще се отличават с изключително добри експлоатационни параметри. Дизайнът е разработен във Финландия по изискванията на Параходство БМФ.
Все още строителството не е започнало, но от компанията смятат, че това ще се случи съвсем скоро. “Остават няколко технически формалности и се надяваме съвсем скоро да има налице всичко необходимо, за да започне заводът работа по този договор, а първият кораб да получим още в следващата година”, коментират от компанията.
Освен в строителство на нови кораби Параходство “Български морски флот” разглежда и вариантите за закупуване на кораби “втора ръка”, които да влязат в състава й до средата на тази година. Първият – “Мургаш”, трябва да влезе във флота до края на м. май. Той е от същия проект, по който е построен “Българка”.
Новите кораби са важна предпоставка за развитието и просперитета на фирмата, но не по-малка предпоставка за успешния бизнес е и плавателният състав. В тази връзка компанията е създала собствен Център за професионално обучение. Центърът осигурява всички необходими специални и допълнителни морски подготовки, съвместно с ВВМУ “Н. Й. Вапцаров”. От БМФ съобщават, че се планира и закупуването на симулатори през следващите години.

Коментари

Новини Варна