IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Икономика
13:43 | 2 май 2014
Обновен: 12:35 | 10 септември 2024

Биг брадър по жп гарите. Слагат камери за 500 хил. лева

Биг брадър по жп гарите. Слагат камери за 500 хил. лева

По материала работи: Златина Добрева
Биг брадър по жп гарите. Слагат камери за 500 хил. лева

Над половин милион лева ще бъдат инвестирани за модерно видеонаблюдение по жп гарите. Предстои обновяване на камерите и в столицата, където има най-голям пътникопоток. В момента над 20 гари в страната се следят денонощно. Това съобщи БТВ.
Изградените системи за видеонаблюдение имат за цел да намалят броя на кражбите, както и да следят за евентуални заплахи от терористични актове. На този етап действащите камери са 500 - разположени са на възлови гари с голям трафик на хора.
След предоставени записи от камерите са били разкривани и убийства, обясниха от Националната компания железопътна инфраструктура. Всички тези извършители, които са направили нещо в района на гарата, на централната гара в случая, са заловени и са разкрити чрез видеонаблюдението. Те не са хванати на място, но полицията си е направила издирвателните мероприятия и след това са заловени, посочва Любомир Тодоров - Национална компания железопътна инфраструктура.

Коментари

Новини Варна