IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Икономика
15:00 | 29 август 2023
Обновен: 20:46 | 22 октомври 2024

Взимаме скица за имот за минути от Агенцията по геодезия и кадастър

Това ще стане от началото на 2024 г.

По материала работи: Ставри Таргов
Взимаме скица за имот за минути от Агенцията по геодезия и кадастър

Достъп до имотна скица автоматично за минути ще осигурява новият сайт на Агенцията по геодезия и кадастър, съобщиха за “Труд news” от регионалното министерство.

Очаква се той да заработи от януари, като преди това трябва да бъде променена съответната наредба. В случай на необходимост от допълнително актуализиране на кадастъра гражданите и институциите ще получават информация за максимален срок от 14 работни дни, като той може да бъде и намален, обясниха от ведомството.

Хората ще получават цифров код вместо хартиена скица, като такава ще се издава само при изрично поискване. С номера ще може да се предоставя скицата на всички заинтересовани институции при необходимост.

Новият електронен портал, изработен срещу малко повече от 5 млн. лв. от “Информационно обслужване” АД, ще позволява справки за минало състояние на имота, информация за зоните за ограничение, за геодезични точки и за специализираните карти на Черноморското крайбрежие.
 

Коментари

Новини Варна