IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Икономика
18:29 | 21 май 2015
Обновен: 09:36 | 3 септември 2024

Масирани проверки на трафика на пътници се извършват в района на ГКПП-Кулата

Санкционирани с по 1500 лева са шофьорите на два румънски автобуса

По материала работи: Ставри Таргов
Масирани проверки на трафика на пътници се извършват в района на ГКПП-Кулата

Министерството на транспорта продължава проверките за незаконен трафик на пътници в района на ГКПП-Кулата. До 17 часа са спрени 9 автобуса, извършващи международни превози. Проверката ще продължи до 22 ч.

Санкционирани с по 1500 лева са шофьорите на два румънски автобуса. Актовете са  за констатирани нарушения във времето за задължителна почивка на пътниците. Други превозвачи се проверяват дали притежават лицензи за дейност.

Изпълнителният директор на ИА „Автомобилна администрация“ Цветелин Цветанов сподели за предаването "Нещо повече" по "Хоризонт", че са съставени общо 4 акта на двата автобуса, тъй като всеки е имал по двама водачи, които пътували в екипаж.

Автобусите са принудително спрени на платен паркинг до направата на почивка от самите водачи и до заплащането на глобата, след което ще продължат по маршрутите.

Основната цел на проверките е да се ограничи нерегламентирания превоз на пътници. Засилено е вниманието при проверката на багажите. Проверява се дали всеки багаж има т. нар. "багажна разписка", обясни директорът на "Автомобилна администрация", цитиран от БНР.

Черно море

Коментари

Новини Варна