IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Икономика
14:48 | 8 ноември 2020
Обновен: 12:26 | 17 октомври 2024

Правят нови зони за отдих за туристи в Странджа

Средствата за изграждането им са осигурени по програмата за селските райони

По материала работи: Ставри Таргов
Правят нови зони за отдих за туристи в Странджа

Два посетителски центъра ще бъдат изградени в селата Голямо Буково и Факия, съобщи кметът на община Средец Иван Жабов. Средствата за изграждането им са осигурени чрез местната инициативна група по програмата за селските райони:

„ Ще бъде направена и указателна карта и указателни табели, от които туристите ще могат да разберат по какъв начин да достигнат до историческите забележителности в Странджа планина.

Обектите са готови, всичко е предадено за оценка. Пак през местната инициативна група ще направим и две беседки в землището на село Факия с място за пиктик около тях. Те ще са в близост до чешми в региона.“

Кметът на Средец коментира, че през тази година значително се е повишила посещаемостта на туристическите обекти в общината и в Странджа, а причината е, че хората избират близки и не толкова гъстонаселени дестинации заради пандемията, съобщава БНР.

Коментари

Новини Варна