IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Икономика
10:14 | 7 май 2020
Обновен: 22:49 | 3 септември 2024

Британските туристи се връщат в Слънчев бряг още през юли?

Българските власти са в постоянен контакт с големите туроператори

По материала работи: Ставри Таргов
Британските туристи се връщат в Слънчев бряг още през юли?

Британските туристи е възможно да се завърнат в българския курорт Слънчев бряг още през юли месец, след като страната облекчи мерките за наложеното извънредно положение, пише британският таблоид "Сън".
 

За да насърчи туристите да почиват, курортът ще предлага по плажовете безплатни шезлонги, чадъри и маси, когато отново отвори за посетители.
 

Таблоидът пише, че България поддържа сравнително нисък брой на заболели от корановирус, с въвеждането на карантина още на 13 март, с която се забрани пътуването, затвориха се училищата и много бизнеси, както и се дадоха правомощия на полицията да прилага мерките.
 
Очаква се на 13 май карантината да бъде вдигната, това включва и отварянето на курортите през следващите няколко месеца, пише още "Сън".
 
Лидерът на Нацоналния фронт за спасение на България Валери Симеонов е цитиран, че дори и при най-лошия сценарий туристите ще се завърнат отново през август. А също и министърът на туризма Николина Ангелкова, че българските власти са в постоянен контакт с големите туроператори, с които работят.

 

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна