IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Икономика
15:08 | 22 декември 2014
Обновен: 18:42 | 4 септември 2024

Срещу 1 евро правим ООД в целия ЕС

Няма да има значение дали откривате фирма в Германия, България или някоя друга страна част от ЕС.

По материала работи: Деян Михайлов
Срещу 1 евро правим ООД в целия ЕС

 

Срещу капитал от 1 евро всеки гражданин да има право да направи ООД, което да работи свободно на територията на целия ЕС. Тази идея се обсъжда в Европейския парламент, съобщи вчера във Варна евродепутът от Европейската народна партия Емил Радев.

Той допълни, че въпросното европейско ООД ще може да се създаде само за три дни по интернет. По този начин ще се намалят разходите на хората, решили да правят малък и среден бизнес, а също и административната тежест, смята Емил Радев.

Според него за европейското ООД ще се създадат еднакви правни норми. Така няма да има значение дали откривате фирма в Германия, България или някоя друга страна част от ЕС, обясни евродепутатът.

Той е на мнение, че за първи път, откакто страната ни е член на съюза, делегацията й в Европейския парламент получава толкова важни постове.

Емил Радев очаква докладът относно напредъка на България по механизма за сътрудничество и проверка, който се очаква да излезе през януари, да бъде отрицателен.

През изминалата година нямаше никакви реформи в правосъдната система, бяха направени нежелателни промени в сектор „Сигурност“ и това е оказало влияние за негативните оценки, допълни Радев. Според него новото правителство през двата месеца на своето управление прави всичко възможно, за да се върне доверието на европейските ни партньори към страната.

ДЕЯН БАЛЕВ
 


 

Коментари

Новини Варна