Варна 10°
fallback
Икономика
15:01 | 1 януари 2018
Обновен: 08:21 | 18 октомври 2024

25% увеличение на пътуванията за кратки градски почивки

Това отбелязват туроператори

По материала работи: Борис Проданов

25 % увеличение на пътуванията за кратки градски почивки в София, Пловдив и Велико Търново отбелязват от Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти през изтеклата година. В последните 2-3 години София става все по-пупяларна за празнуване на Новогодишните празници сред чуждестранните туристи, посочва Даниела Стоева от АПТА.

 

Основният интерес се генерира от пазари като Германия, Италия, Испания - може би това са все пак и пазарите, които са с най-добри полетни връзки към Българя. Това, което се търси от клиентите, са краткосрочни пътувания от порядъка на 4-5 дни в България, като има включена новогодишна вечеря, посещават се естествено, и забележителностите на София, Рилски манастир. Пловдив е включен също в програмите, а един от основните акценти е Новогодишният концерт в  Софийската опера и балет, каза тя.

 

Във връзка с българското европредседателство през следващата година се очаква увеличение на пътуванията към столицата и големите градове с богато културно-историческо наследство, което е възможно да постави на изпитание туристическият бранш, който изпитва недостиг на качествени кадри, добави Даниела Стоева.

 

Тя уточни, че се очаква не само увеличение на броя на гостите в страната, но и на приходите от престоя им.

 

БНР

 

Още по темата: Привличаме туристи с подводни маршрути в Черно море

Автор на статията:
Борис Проданов
0 коментара
fallback
fallback