IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
21:14 | 23 февруари 2015
Обновен: 15:54 | 7 септември 2024

От „Българската Коледа” избраха първите 42 деца за лечение

До момента са постъпили 370 заявления

По материала работи: Борис Проданов
От „Българската Коледа” избраха първите 42 деца за лечение

Да бъдат подпомогнати 42 деца, страдащи от различни болести. Това е предложил Експертният съвет към „Българската Коледа" на комисията към благотворителната инициатива на първото си заседание за годината. Това е първата група заявления, които са предложени за одобрение в рамките на 12-ото издание на кампанията, посветено на деца с вродени заболявания, съобщават от президентството.


До момента са постъпили 370 заявления за подпомагане на деца и 24 заявления за подпомагане на лечебни заведения, 10 от които от университетски болници и 14 - от многопрофилни болници за активно лечение. Това е станало ясно, след като Експертният съвет е обобщил получените заявления.


Специалистите предлагат подпомагане на обща стойност 34 600 лева да получат четири деца с мускулна дистрофия; едно дете, страдащо от спинална мускулна атрофия; четири деца със спина бифида; 10 деца, страдащи от епилепсия и хидроцефалия; 12 деца с вродени аномалии за осъществяване на специализирана рехабилитация, както и 11 деца с вродена глухота за провеждане на слухово-речева рехабилитация.


От „Българската Коледа" посочват, че постъпилите заявления за помощ в рамките на 12-ото издание са свързани основно с финансиране на диагностика, лечение, медикаментозна терапия, рехабилитация, медицински изделия/помощни средства.


Молба за подпомагане може да подаде всеки родител, който има болно дете и се нуждае от помощ за осъществяване на лечение или рехабилитация. На сайта на „Българската Коледа" е публикуван редът за кандидатстване и документите, които родителите трябва да попълнят и изпратят на посочения адрес (http://www.bgkoleda.bg/red-na-kandidatstvane).


Заявления за подпомагане на деца със средства от благотворителната инициатива „Българската Коледа" се приемат целогодишно.


Краткият номер 1117 за дарения чрез sms и банковата сметка на кампанията са открити целогодишно. Повече информация за начините за дарение са посочени на сайта на кампанията www.bgkoleda.bg.

 

Коментари

Новини Варна