Варна 17°
fallback
България
18:13 | 24 март 2016
Обновен: 19:33 | 19 септември 2024

Министърът на отбраната иска екипировка за милион и половина лева

Ненчев предостави списък на ресорната парламентарна комисия

По материала работи: manager

Министърът на отбраната Николай Ненчев предостави списък с необходима екипировка за милион и половина лева на днешното заседание на ресорната парламентарна комисия, на което, заедно със заместник-началника на отбраната генерал-майор Пламен Атанасов информираха депутатите за готовността на въоръжените сили да противодействат на терористични атаки, съобщава БТА

Министърът предостави на заседанието списък с необходими предпазни средства, очила за нощно виждане, радиостанции и други средства. Стойността им е около милион и половина лева, средства, необходими по думите му, не само за охраната на границата, а и при нужда от включване на въоръжените сили в антитеростична дейност. 

Попитан има ли повишаване на готовността във връзка с евентуални заплахи в обекти от критичната инфраструктура и обекти на армията, министърът каза пред журналисти, че това е съвсем естествено. След атентата в Брюксел сме предприели всички необходими мерки, засилили сме вниманието и охраната на някои обекти, посочи Ненчев.

  На въпрос дали има конкретни сигнали от службата "Военна информация" за евентуални подготвяни в България терористични действия, министърът отговори, че в миналото е имало сигнали, които са били проверени. Обменяме непрекъсната информация с органите на МВР, каза Ненчев и добави в отговор на въпрос, че към момента няма такива сигнали. 

Това беше очаквано, действително има злонамерени лица, които се опитват под една или друга форма да създадат допълнително паника, коментира министърът сигнали за заплахи, оказали се несъстоятелни. Ще вземем всички необходими мерки, надявам се МВР тук да си свърши също работата, посочи Ненчев.

Попитан дали има данни за евентуален мигрантски поток откъм Драма към България, тъй като се прави учение в района на ГКПП Илинден, министърът каза, че получава всекидневно различна информация и добави, че е имало информация, която не се е потвърдила - за евентуални нагласи част от бежанците на територията на Гърция да тръгнат към България. 

На въпрос дали трябва и по гръцката граница да започне изграждането на преградно съоръжение, министър Ненчев посочи, че на този етап нещата изглеждат относително спокойни, предприети са необходимите действия и той смята, че се справят. По думите му обаче имат готовност за разполагане на леко преградно съоръжение тип бруно, ако това е необходимо. 

Автор на статията:
manager
0 коментара
fallback
fallback