IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
20:38 | 23 март 2016
Обновен: 12:17 | 8 септември 2024

България е Сърбия!? Британско издание ни изтри от картата

Страната ни не била заплашена от терор и туристите са добре дошли

По материала работи: Слав Велев
България е Сърбия!? Британско издание ни изтри от картата

Европа се превръща в зона, забранена за туристи, заради множеството заплахи от терористи, като голяма част от Стария континент трепери под заплахата от атаки. За да улесни своите читатели как да изберат къде да прекарат наближаващата лятна ваканция, изданието "Дейли Експрес" публикува карта на това къде е безопасно да се отмаря и къде не. България е определена като безопасно място, но според изданието страната ни всъщност въобще я няма на картата, а върху по-голямата част от нашата територия е написано Сърбия, отбелязва dnes.bg.

 

Част от сръбската територия пък щедро е предоставена на Босна. За съществуването на албанците и македонците британската медия въобще и не подозира.
 

Според картата спокойно може да се почива в Русия и в Украйна. Най-опасно е в Испания, Франция, Белгия, както и във Великобритания и Германия.
 

Турция, очаквано заради атаките в Анкара и Истанбул, също не е желана дестинация от туристите.
 

Мароко, Тунис, Египет, посочва още "Дейли Експрес", също не са препоръчителни за семейна почивка с децата.
 

Изданието все пак признава съществуването на страната ни поне на текст, защото в последното изречение от материала обявява, че в България, Хърватия и Португалия, където всяка година отмарят близо 2 милиона британци, не се очакват терористични нападения.

 

 

Коментари

Новини Варна