IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
19:49 | 23 март 2016
Обновен: 22:15 | 12 септември 2024

Българи-късметлии се прибраха от Брюксел

Не е добра идея да се връщаме там, коментират те

По материала работи: Слав Велев
Снимка: bTV

Група български пътници кацнаха днес от Брюксел със самолет на нискотарифна авиокомпания, която тръгва от по-малкото летище "Шарлероа", което се намира на около 50 км. от белгийската столица.
 

Последните секунди преди кацането са особено дълги за Маруся Аладжова, която чака семейството на дъщеря си и 2-годишното си внуче.
 

"Чувахме се непрекъснато по скайп и треперехме - зет ми пеша се е прибрал от еврокомисията, не е имало дълго време транспорт", казва тя пред bTV.
 

"Чувствахме се големи късметлии, защото той е отишъл по-рано на работа. Час и половина преди експлозията е минал през същото място", разказва дъщерята на Маруся – Петя.
 

След 2 седмици съпругът на Петя трябва да се върне в Брюксел. Тя обаче е разколебана. "Имаме възможност аз и синът ми да си останем в България и не мисля, че най-доброто решение е да се връщаме в Брюксел", каза тя.
 

Пристигащите от "Шарлероа" разказват, че мерките за сигурност там са изключителни. Проверката на колите започвала на 3 км преди летището.

 

 

Коментари

Новини Варна