IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
14:48 | 28 февруари 2016
Обновен: 21:54 | 4 септември 2024

Необичайна рисунка се появи върху едно от Седемте рилски езера

Дали това не е дело на висш космически разум

По материала работи: Юлиян Атанасов
Необичайна рисунка се появи върху едно от Седемте рилски езера

През февруари обикновено езерата в Рила са замръзнали и затрупани със сняг.Тази година обаче върху едно от езерата се появи загадъчна рисунка във формата на концентрични кръгове вписани един в друг. Погледнато от високо своеобразната мандала наподобява загадъчните кръгове, появяващи се в житните ниви по цял свят. Този път обаче се оказва, че това не е дело на висш космически разум.

 

Анонимни творци събрани спонтанно от цяла България са решили да направят уникална светлинна инсталация върху второто езеро "Елбур" в Рила.  Арт изпълнителите казват, че сътворената мандала е посветена на вътрешния мир и хармония у човека и се надяват, чрез подобни проекти да провокират творческото начало и себеизразяването на хората от целия свят и специално тези от България и Балканите.

 

Те са уверени в новото възраждане на България и казват, че творят в името на мира и обединението. Нестандартните им идеи са плод на продължителни медитации и интуитивно следване на вътрешните им импулси. Стремят се да живеят здравословен и осъзнат живот. Мирът е тясно свързан с вътрешната покой на човека, който се появява след медитация, а този покой се изразява, чрез творчество, в конкретния случай огромна рисунка върху снега, споделят още творци.Оказва се, че това може би е най-голямата светлинна рисунка правена в света до сега.

Коментари

Новини Варна