IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
13:21 | 27 януари 2016
Обновен: 00:50 | 30 август 2024

Оградата на границата с Турция "гълта" още 34 млн.

Съоръжението е мярка срещу влизането на бежанци у нас

По материала работи: Деян Михайлов
Оградата на границата с Турция "гълта" още 34 млн.

Още 34,1 млн. лева за оградата по границата с Турция отпуска кабинетът. Съоръжението е мярка срещу нелегалното влизане на бежанци у нас, а с парите ще се продължи изграждането му от областните администрации Бургас, Хасково и Ямбол. Досега правителството отпуска на няколко пъти допълнителни пари за целта.

Министерският съвет предлага на президента Росен Плевнелиев да издаде указ за освобождаване от длъжност и от военна служба на вицеадмирал Румен Николов – началник на отбраната, поради навършване на пределна възраст за офицерите със звание "генерал-лейтенант" ("вицеадмирал") – 59 години.

Вицеадмирал Николов ги навършва на 9 февруари. За да продължи мандатът му, той трябваше да бъде повишен, но това не се случи. Вчера стана ясно, че за поста е предложен един от заместниците на Николов – генерал-лейтенант Константин Попов.

Правителството разреши на Политическа партия "Движение България на гражданите" да ползва под наем част от сграда на ул. "Кракра" №3 в София. Теренът е с площ 265 кв. м. ПП "ДБГ" участва в коалиция от партии "Реформаторски блок", който е получил 8,89% от действително подадените гласове на изборите за 43-о Народно събрание като по този начин се изпълняват условията за предоставяне на държавен имот под наем.

Кабинетът прие и решение за откриване на почетно консулство на България в Румъния и с консулски окръг, който обхваща областите Прахова, Дъмбовица, Бузъу и Брашов.

За почетен консул е определен българският гражданин Росен Русев, който е член на Управителния съвет на Българо-румънската търговско-промишлена палата.


Dnes.bg

Коментари

Новини Варна