IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
09:21 | 26 декември 2015
Обновен: 13:47 | 28 август 2024

Преяли и препили подлудяват тел. 112 по празниците

По Нова година - най-много сигнали за припаднали в тоалетната

По материала работи: Пламен Янков
Преяли и препили подлудяват тел. 112 по празниците

Преяли и препили купонджии палят тел. 112 по Коледа и Нова година. Безкрайни са разказите на жените, които прекарват дните, нощите и празниците си с телефон в ръка, приемайки спешни повиквания, разказва ”Монитор”.

 

Най-честите обаждания са от хора, които не си знаят мярката, оплакват се жените, които работят на спешната линия.


Те разказват, че купонджийските обаждания започвали още от 18 часа преди настъпването на Нова година. Имало припаднал в компанията, изпил литър водка или преял приятел се гъне от болки под масата. Веднъж дори звъняли за човек, задавил се с месо. Той беше полужив, когато от компанията му се обадиха, за да ни молят за помощ.

 

Те си спомнят и за далеч по-страшни случаи от задавяне с месо. Миналата година например 14-годишно момче успяло да изпие почти цяла бутилка водка. Само бързата намеса на специалистите и токсиколозите го спасила от сигурна смърт. Имало обаче и по-леки, които служителите отказват да определят като "забавни". Такива например били множеството сигнали за припаднали дами и господа в тоалетните на заведенията.

 

"Тези обаждания започват минути след полунощ, когато вече хората се връщат по масите след изиграното хоро и наздравицата с шампанското. Тогава забелязват, че някой липсва и решават да го потърсят. И къде да го намерят - припаднал в тоалетната, докато повръща или докато си почива", обясняват още операторите.

 

Операторите често получавали и сигнали за забелязано НЛО навръх коледната и новогодишната нощ. "В момента наблюдавам НЛО, което постоянно сменя светлините си. Ту е синьо, ту е жълто, ту червено. Бързо, пратете полиция, че не се знае какво може да стане", бил един от сигналите миналата Коледа.

 

Той бил подаден от видимо притеснен мъж, който бил сигурен, че празничните фойерверки са неидентифициран летящ обект от друго измерение.

 

dnes.bg

Коментари

Новини Варна