IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
11:47 | 17 декември 2015
Обновен: 07:12 | 3 септември 2024

Сидеров пил водка и уиски преди скандала на варненското летище

Това твърди свидетел на случилото се

По материала работи: Пламен Янков
Сидеров пил водка и уиски преди скандала на варненското летище

Софийският градски съд заседава по делото срещу Волен Сидеров заради случилото се преди близо две години, съобщава Нова телевизия, цитирана от Дарик. Тогава при полет от София до Варна Сидеров и придружаващи го депутати вдигнаха скандал. Лидерът на "Атака" е подсъдим за нанасяне на лека телесна повреда и хулиганство.

 

„Още с пристигането си на летището в София Волен Сидеров си поръча водка с доматен сок, поръча и за Десислав Чуколов", разказа пред съда Гален Монев, бивш атакист и свидетел на случилото се в самолета на път за Варна, както и на летището в морската столица.


Монев разказа, че след като са се качили в самолета, Волен Сидеров и Десислав Чуколов са купили още две бутилки алкохол. На борда двамата продължили да пият уиски. След като пътничка направила забележка на Сидеров, той я обвинил в тероризъм, взел ѝ паспорта, а Чуколов снимал. След това самолетът се приземил.

 

Лидерът на "Атака" обиди френското културно аташе Стефани Дюмортие, а впоследствие на летището нападна един от пасажерите и удари полицай. Ако бъде осъден, Сидеров може да получи наказание от 3 до 5 години затвор.

Коментари

Новини Варна