IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
13:00 | 17 ноември 2015
Обновен: 11:55 | 6 септември 2024

Вместо глиган, генерал взе на мушка 34 афганистанци

Бивш главсек на МВР ги хванал при лов в Странджа

По материала работи: Слав Велев
Вместо глиган, генерал взе на мушка 34 афганистанци

Вместо да убие глиган, бившият главен секретар на МВР генерал Илия Илиев задържа група от 34 мигранти по време на лов през уикенда на Осман баир между странджанските села Голямо Буково и Тракийци.
 

Територията  е на дивочовъдно стопанство.
 

"Няма специален инструктаж за мигранти, но ловците си говорихме за този проблем и че има случаи на бежанци, които минават през териториите на ловните дружинки и дивечовъдните стопанства", обясни той пред bTV.
 

Ген. Илиев призна, че не той е попаднал на мигранти, ами те на него. 
 

"Като започна гонката след 15 минути на 20 метра от мен започнаха да минават в колонка и спряха, когато казах "Спри!", обясни бившият главен секретар на МВР. 
 

Според него обаче е явно, че мигрантите не са били задържани за пръв път, защото при командата му те са сложили ръцете си зад тила.
 

Бежанците не са оказали никаква съпротива, а на граничните полицаи, които са дошли на място, са казали, че са от Афганистан. 
 

"Нямаше жени и деца, а атлетични, млади хора на възраст от 20 до 30 години, имаха енергийни напитки, вода, седнаха пиеха си вода, за мен те бяха подготвени. Имало е още двама с тях, които са избягали, според мен това са каналджиите, защото те са под ударите на закона", обясни ген. Илиев. 
 

Той упрекна оперативните служби, че не работят достатъчно добре с местното население, което е по направленията на придвижванията на мигрантите.
 

"Странджа и Сакар са леки за преминаване планини и заради това са основно направление на придвижване на мигрантите", допълни генералът.

 

dnes.bg

 

 

Коментари

Новини Варна