IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
08:11 | 11 ноември 2015
Обновен: 08:19 | 6 септември 2024

Само за уикенд: Пожарникари откриха 21 опасни бара

Всяка шеста кръчма у нас нарушава правилата за безопасност

По материала работи: Деян Михайлов
Само за уикенд: Пожарникари откриха 21 опасни бара

Най-малко 21 бара убийци, в които е възможно да се повтори трагедията от Румъния, има в страната. Това показва проверката на пожарникарите, извършена само през последния уикенд у нас, съобщава “Монитор”.

След трагедията в северната ни съседка, където при пожар в нощен клуб загинаха над 40 души, ръководството на родната пожарна постанови нови масови проверки по кръчми и дискотеки. 

Само за последния уикенд инспекторите от пожарната са минали през общо 136 обекта, които работят през нощта и са констатирали редица нарушения. В 21 от проверените барове, клубове и дискотеки са липсвали изобщо планове за евакуация, аварийни изходи и пожарогасители, което ги прави потенциални гробници, посочва изданието. 

Управителите не са представили и протоколи от извършените мероприятия за осигуряване на пожарна безопасност на отоплителните уреди. Открити са и осветителни тела, от които лесно може да възникне пожар.

Коментари

Новини Варна