IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
14:49 | 10 ноември 2015
Обновен: 13:50 | 7 септември 2024

Обвиненият за убийството на ученичката в Сливен остава в ареста

Задържаният направил опит в болницата да се самоубие

По материала работи: Златина Добрева
Обвиненият за убийството на ученичката в Сливен остава в ареста

Убиецът на 15-годишната ученичка в Сливен остава в ареста, това реши днес Окръжният съд в града.
Магистратите потвърдиха задържането под стража на 28-годишния Димитър Иванов. Срещу него е повдигнато обвинение, затова, че на 6 ноември нападна с нож 15-годишна ученичка, психолог и свой връстник в двора на гимназията по икономика в Сливен, след което се простреля с газов пистолет.

 

Служебно назначеният му адвокат Христов заяви, че в събота, 7 ноември задържаният е направил опит в болницата да се самоубие и подкрепя исканата мярка с оглед безопасността на Иванов заради лабилното му психическо състояние.

 

По думите на адвокат Христов Димитър Иванов е психически лабилен и непрекъснато плаче, пише dariknews. Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Апелативен съд Бургас.
15-годишната Симона бе убита пред училището си в петък от 28-годишния Димитър Иванов, който я наръга с нож.

 

Убиецът се простреля с газов пистолет, рани и още двама души - психоложката на училището и свой връстник. Тримата бяха приети в болница.

 

Първоначално бе лансирана версията, че причината за трагедията е любовна драма, а впоследствие се появиха и твърдения, които я отричат.

 

В неделя убиецът бе изписан от лечебното заведение и бе прибран в следствения арест. На 28-годишния Димитър Иванов е наложена 72-часова мярка „задържане под стража". След изтичането й ще бъде поискана постоянна мярка за задържане под стража.

 

Прокуратурата в Сливен му повдигна обвинения за предумишлено убийство и опит за убийство. Първото обвинение е за убийство с особена жестокост, а второто - за опит за убийство на повече от един човек.

Коментари

Новини Варна