IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
19:45 | 29 октомври 2015
Обновен: 14:41 | 24 август 2024

Предстоят структурни промени в БНБ

Те произтичат от възложените по закон правомощия на банката като орган за преструктуриране на банки

По материала работи: Слав Велев
Предстоят структурни промени в БНБ

На заседание Управителният съвет на БНБ прие решение за структурни промени в БНБ, произтичащи от възложените по закон правомощия на банката като орган за преструктуриране на банки. Това съобщиха от централната банка, цитирани от "Дарик".
 

Конкретните промени включват създаване на нова дирекция "Преструктуриране на кредитни институции" на подчинение на управителя на БНБ; реорганизиране на управление "Банков надзор", което ще се състои от следните дирекции: "Инспекции", "Дистанционен надзор", "Макропруденциален надзор и финансова стабилност", "Специфични надзорни дейности", "Надзорна политика" и "Надзорно-правна дейност".
 

Промените включват още реорганизиране на управление "Банково", което ще обхваща следните дирекции: "Платежни системи", "Платежен надзор", "Методология и финансови пазари", "Централен кредитен регистър и задължителни минимални резерви", "Статистика" и "Главно счетоводство". Решението влиза в сила от 1 ноември 2015 година.

Коментари

Новини Варна