IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
16:33 | 15 октомври 2015
Обновен: 18:50 | 7 септември 2024

Миньор плати данъка на колата си с 9 кг жълти стотинки

Ядосал се, че му запорирали заплатата

По материала работи: Деян Михайлов
Миньор плати данъка на колата си с 9 кг жълти стотинки

Миньор от село Върбина плати данъка на автомобила си с около 9 кг жълти стотинки в общинската управа в Мадан. 

39-годишният Раиф Афузинов заяви пред "Труд", че така протестирал, понеже му запорирали заплатата, без да го уведомят.

"Научих за запора от моя работодател и реших да платя целия си дълг с жълти стотинки", заяви Раиф, който от 6 години работи под земята. Той не оспорва дължимите суми, но смята, че са правата му са потъпкани.  

След като майка му починала през 2012-та Раиф получил в наследство кола - "Опел Зафира". Той я прехвърлил на свое име, но не подал декларация за притежаваната кола и не платил пътния данък в законоустановения срок.

"Тогава в Закона за местни данъци и такси имаше един чл. 54, който вече е отменен и сега от КАТ пращат служебно информацията към общинската служба за местни данъци и такси. Разбрах от медиите, че предстои промяна и този срок да бъде премахнат и затова и изчаквах", допълни мъжът.

Той дължи 161 лева за колата, като в началото на октомври т.г. внесъл 30 лева да намали частично дълга.

Предният ден обаче публичен изпълнител бил изпратил писмо до "Горубсо Мадан", с което нарежда да му бъде запорирана заплатата.

Раиф признава, че е виновен, но се ядосал и затова събирал три дни 125 лв. на стотинки. 

Две касиерки броиха стотинките над час и половина.

От управата посочиха, че е действано законно, защото Раиф се е подписал на съобщение, че дължи парите, а преди месец му е пратена и покана за доброволно изпълнение, подписана от двама свидетели, след като не бил открит на адреса.

Коментари

Новини Варна