IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
15:05 | 14 октомври 2015
Обновен: 02:58 | 6 септември 2024

Съдът решава след месец за имотите на Братя Галеви

Държавата иска да прибере от тях над 4 милиона лева

По материала работи: Деян Михайлов
Съдът решава след месец за имотите на Братя Галеви

Окръжният съд в Кюстендил е определил нова дата за заседание по делото за конфискация на имуществото на дупнишките бизнесмени Пламен Галев и Ангел Христов, известни като Братя Галеви, съобщи Анани Константинов, един от особените представители по делото, цитиран от БТА.

Заседанието трябваше да се състои днес, но по процесуални причини - за това, че не са готови всички документи по делото, защитниците са получили призовки за нова дата - 14 ноември.

Делото, заведено от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество, е срещу Ангел Христов и Пламен Галев, техните съпруги и контролираните от тях дружества.

Искът е на обща стойност 4 250 189 лева и засяга няколко луксозни автомобили, част от които са изработени по поръчка, недвижими имоти и дялове от фирми.

Двамата бизнесмени пък са в неизвестност вече трета година. Следите им се изгубиха в началото на май 2012 г., седмица, след като Върховният касационен съд окончателно осъди дупнишките бизнесмени на по 5 години затвор за сформиране и участие в престъпна банда за рекет и изнудване.

Коментари

Новини Варна