Варна 20°
fallback
България
11:02 | 28 септември 2015
Обновен: 04:54 | 19 септември 2024

Искаш общежитие? Два дни висиш на опашката

Студенти и родители, с чанти и куфари, чакат за настаняване

По материала работи: Деян Михайлов

За да си платят таксите за общежитие стотици студенти чакат на опашка вече втори ден. Според тях причината е в лошата организация.

Още от ранни зори, в 4 сутринта, на опашката са се наредили първите студенти. Някои от тях са чакали и вчера.  Повечето все още са с целия си багаж. Пристигнали са с родителите си, за да ги настанят в общежитията в Студентски град.

"Аз дойдох вчера, чаках до 12:30 ч. и се отказах, защото касите затварят в 15:00 и нямаше смисъл. Опашката беше огромна", споделя една от чакащите студентки.

Младите хора спят по приятели и познати, защото няма къде все още да се настанят и да оставят вещите си.

"Вместо да се записваме в блоковете, в които ще живеем, ние трябва да се регистрираме тук. Няма никаква организация", възмути се един от студентите пред Нова телевизия.

"Чух какво казаха студентите, но не е така. Има достатъчно места. Опашката е толкова голяма, защото вчера беше първият ден, в който се настаняват първокурсниците. А всеки един от тях тръгва с един или двама родители, които правят още по-голяма опашката", обясни Евгения Гогова, директор поделение "Социално-битово обслужване".

"Мисля, че трябва да придружим своите деца, поне по един родител. Не сме по двама-трима", контрира един от родителите.

"При положение, че за общежитие са класирани 1200 души, и вчера са минали 1000 от тях, колко родители е имало – още 1000 или 1500. И затова е станало това нещо. Не е възможно всички да бъдат настанени още първия ден и е нормално да се получат големи опашки", добави Евгения Гогова.

Според нея проблемът е, че всички са се втурнали да се регистрират в първия възможен ден.

Днес студенти се оплакаха и че след вчерашното голямо чакане са останали много разочаровани от стаите си, в които условията са ужасни.

От ръководството на поделение "Социално и битово обслужване" към СУ обясниха, че за опашките не са отговорни нито служителите на касите, нито организацията е по-слаба. По думите на Евгения Гогова виновна е старата компютърна програма, която при повече заявки работи по-бавно. Крайният срок за заплащане на таксите е 30 септември.

Автор на статията:
Деян Михайлов
0 коментара
fallback
fallback