IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
България
09:09 | 28 септември 2015
Обновен: 19:47 | 25 август 2024

Шумен наводнен с 41 л/кв.м само за час

Жълт код за валежи в 15 области

По материала работи: Деян Михайлов
Шумен наводнен с 41 л/кв.м само за час

Поройният дъжд излял се над Шумен тази нощ предизвика много наводнения и нанесе значителни материални щети. Най-сериозно е пострадал райна около мостовете по пътя за кв. „Тракия”.
Реката там е преляла и е помела всичко по пътя си, изронвайки част от асфалтовата настилка и наводнявайки изкопи по проекта за водния цикъл на Шумен. Няколко автомобила са останали във водния капан, няма пострадали хора.


Наводнени са и гаражите на жилищния блок на ул. „Цар Освободител“3. От шуменската хидрометеорологична станция съобщиха, че в рамките на около един час и двайсет минути количеството на падналия валеж над града е 41 л/кв.м.
Наводнени са и партерните етажи и сутерени на болницата и онкоцентъра в града.


От Община Шумен заявиха, че има постъпили много сигнали за наводнени мази и закъсали автомобили.
Междувременно за днес е обявен жълт код за обилни валежи за 15 от областите в страната. Предупреждението е в сила за областите Плевен, Ловеч, Пловдив, Пазарджик, Смолян, Велико Търново, Габрово, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Русе, Търговище, Сливен, Ямбол и Бургас.

 

Коментари

Новини Варна