IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
17:40 | 25 септември 2015
Обновен: 19:34 | 25 август 2024

Полицията с три версии за изчезналия студент в Пловдив

Момчил Семерджиев е в неизвестност от нощта на 18 срещу 19 септември.

По материала работи: Борис Проданов
Полицията с три версии за изчезналия студент в Пловдив

Пловдивската полиция работи по три версии за изчезването на 20-годишния студент Момчил Семерджиев, който е в неизвестност от нощта на 18 срещу 19 септември.


На 16 септември той се е прибрал вкъщи след 4-месечна бригада в САЩ. Два дни по-късно се събрали с приятели на тавана на кооперацията, след което излезли на разходка. Около 1 ч. на 19 септември младежът се обадил на брат си Явор да му отвори, защото е забравил ключа си. Братът обаче не бил вкъщи, а когато се прибрал от Момчил нямало следа.

 

Студентът е обявен за общодържавно издирване, а полицията в Пловдив работи по три възможни версии, съобщи "24 часа".

 

Първата е, че Момчил може да е нападнат и да му се е случило най-лошото.

 

Не се изключва и да си е спрял GSM-а, за да си “поживее”.

 

Третата хипотеза е, че има зависимост, за която близките не знаят.

 

Семейството обаче е притеснено, че полицията няма достъп до телефонния трафик на изчезналия им син.

 

“Съдът дава разрешение за разпечатки на разговорите само при тежки престъпления. В конкретния случай няма доказателства младежът да е станал жертва на такова”, обясниха полицаи.

 

Същевременно криминалистите проверяват сигнал от българин, живеещ в Белгия, че е видял там изчезналия пловдивски студент. Според разследващите това е малко вероятно, тъй като Момчил е имал в себе си само около 200 лв. Останалите 4800 лв., които заработил на бригада в САЩ, скрил вкъщи. Близките вече са ги открили.

 

“Получих по телефона още няколко обаждания от хора, които твърдяха, че са го забелязали в Пловдив. Последното бе, че се разхождал в парк “Лаута”. Уведомил съм разследващите за всички сигнали”, каза братът Явор.

 

Той и родителите му не спират да обикалят града и да лепят плакати със снимката на Момчил. От него обаче все още няма следа.

Коментари

Новини Варна