IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
12:11 | 22 септември 2015
Обновен: 03:23 | 1 септември 2024

Очакват се големи ”тапи” на магистралите

Ще бъде ограничено движението на ТИР-ове от 14 до 20 ч.

По материала работи: Борис Проданов
Очакват се големи ”тапи” на магистралите

Повече от 200 000 автомобила се очаква да се приберат в последния от поредицата почивни дни, съобщиха от МВР.


Всички ГКПП работят при пълни капацитети. Осигурен е оптимален режим на работа на служителите от ГД „Гранична полиция" за максимално облекчаване на пропускателния режим на граничните пунктове.


Засилен трафик, но в обратна посока се получи в края на миналата седмица, поради дългата ваканция.


Поради очакванията за интензивен трафик за влизане в страната през българо-гръцките пунктове Кулата и Маказа на празничния 22 септември, от ГД „Гранична полиция" препоръчват на пътуващите от Гърция да използват и съседните контролно-пропускателни пунктове - Илинден, Капитан Петко войвода и Ивайловград.


През последния празничен ден, особено в следобедните часове, се очаква засилване на трафика по основните пътни артерии на страната и на входовете на големите градове.


Ще бъде ограничено движението на ТИР-ове от 14 до 20 ч. От Пътна полиция припомнят на шофьорите да планират пътуването си в по-ранен час, да се движат със съобразена скорост и да не предприемат рисково изпреварване.


Осигурено е полицейско присъствие и контрол по главните пътища и възловите места в страната, на участъците с интензивен трафик ще бъда разположени и допълнителни сили.


Служителите на пътната полиция призовават за стриктно спазване на правилата за движение и толерантност на пътя.

Коментари

Новини Варна